7 Kasım 2019 Perşembe

Tohumculukta Ar-Ge Çalışmalarının Önemi

Çiftçiler İçin Kaliteli tohumun Önemi

Buğdaydan pamuğa, soyadan arpaya tüm gıda ürünlerinin ana maddesi tohumdur. Bu yüzden tohum en önemli faktördür. Detaylı bilgi için https://www.progenseed.com linkinden iletişime geçebilirsiniz. Tohumun kalitesi ürünün lezzeti kadar hasadın bereketli olmasında da etkili rol oynamaktadır. Kaliteli bir tohum yalnızca bu açılardan değil, ürünlerin hızlı büyümesi ve herhangi bir hastalığa yakalanmaması adına da nem taşır. İşte ar-ge çalışmaları tohum çeşitlerinin yıllarca incelenip denenerek en kaliteli olanlarının seçilmesi ile devamlı üretim yapmayı amaçlamaktadır. Ülkemizde bu çalışmalar tam donanımlı ar & ge merkezleri ve bu ortamlarda hazırlanan özel laboratuvarlarda yapılmaktadır.

Ar & Ge Merkezleri

Büyük özveri ile ekilen tohumlar, biçilen tarlalar ve bu sürede verilen emek ve harcanan paralar kazanca döndüğü zaman çiftçiyi mutlu eder. Binlerce hektar alanda yapılan bu tohumlamada kullanılan tohumun kalitesiz olması ve toprakla uyum sağlamaması söz konusu olduğunda her şey boşa gider. Bu yüzden çiftçiler her zaman kaliteli tohumu tercih etmektedir. Kaliteli tohum ise sertifikalı ve ambalajlı olarak satıla tüm ar-ge çalışmalarının yapıldığı garantili tohumdur. Araştırma istasyonları Türkiye’nin faklı bölgelerinde kurularak o bölgenin toprak yapısı ve tohum ihtiyacı belirlenir. Buna göre üretilen tohumlar tamamı ile o bölgede sorunsuz olarak kullanılabilir. Pamuk, buğday, soya ve arpa tohumlarında kalite ve uygun fiyat için progenseed.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Progenseed.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder