2 Eylül 2020 Çarşamba

Kıyma Çeşitleri Nelerdir


Kıyma Hangi Yemeklerde Kullanılır

Oldukça basit gibi görülmesine rağmen kıyma çeşitleri oldukça zengindir. Dana için gerdan kıyma ve göğüs kıyması, koyun için gerdan ve kol kıymaları, ülkemizde genel olarak elde edilen kıyma çeşitleridir. Her kıymanın lezzet kattığı farklı bir tarif, farklı bir mutfak ürünü söz konusudur. Kaliteli besi hayvanlardan üretilen kıymalar için https://ersanet.com.tr/ internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.  Kıyma çektirilirken kullanılan etin yağlı olup olmaması da bir diğer özelliktir. Arzu edilen damak tadına veya yapılacak olan yemeğin gereksinimlerine göre kıyma; yağsız, az yağlı ve yağlı olarak çektirilebilir. Bu ayrım, kıymanın ağızda bırakacağı tat hissinde ve etin alacağı kıvamda önemli değişiklikler yaratmaktadır. 

Kıyma Fiyatları

Gündelik hayatımızda sıklıkla kullandığımız pek çok yemekte kıyma kullanılmaktadır. Köfte, döner, Adana kebabı, patlıcan oturtma, imam bayıldı gibi kebaplarda; kuru-taze fasulye gibi sebze yemeklerinde; börek, gözleme, mantı gibi hamur işlerinde, makarna soslarında ve bunun gibi pek çok yemekte kıyma kullanılmaktadır. Başlı başına köftenin bile pek çok çeşidi bulunmaktadır. Burada yemeğe farklılığını ve lezzetini veren, kıymaya eklemlenen baharat ve kıymanın pişiriliş tarzıdır. Kimyon, kırmızı biber, kekik, karabiber gibi pek çok farklı baharat türü, kıyma ile birlikte harmanlanarak pişirilir ve ete aroma katar. Kıyma fiyatları besi hayvanının kalitesine ve kıyma yapmak üzere etin alındığı bölgenin özelliğine göre belirlenmektedir. Bunun yanı sıra et içinde bulunan yağın oranı da kıyma fiyatları için önemli bir faktördür.

Ersanet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder